Savez 90/Zelenih Srbije razmišlja o samostalnom izlasku na parlamentarne izbore

Politika 20. okt. 202110:09
Podeli:
Savez 90/Zelenih Srbije, logo
Savez 90/Zelenih Srbije Foto: Promo

Predsednik Saveza 90 zelenih Srbije Djura Vlaškalić izjavio je danas da ta stranka, koja je učestvovala na lokalnim izborima u Negotinu i Mionici, razmišlja o samostalnom izlasku na parlamentarne izbore.

„O mogućim koalicijama ćemo tek razmišljati, ali za sada mislimo da ćemo izaći kao jedinstvena Zelena stranka“, rekao je Vlaškalić za list Danas.

On je rekao da su lokalni izbori u Negotinu i Mionici „očekivano protekli u veoma teškoj atmosferi“.

Vlaškalić je dodao da ne može biti zadovoljan rezultatom u Mionici gde je bio veliki odziv glasača a nisu uspeli da predju cenzus, ali da su pokazali da kao stranka koja prvi put izlazi na izbore „mogu da mobilišu birače“.

„Izbori nisu bili regularni na svim biračkim mestima, biće prigovora i videćemo kakav će to rezultat doneti. Nismo imali kontrolore na svim biračkim mestima, naročito ne u Negotinu, ali smo tamo ostvarili bolji rezultat“, kazao je Vlaškalić.

On je dodao da je u Negotinu, gde je Savez 90 zelenih Srbije osvojio 3,4 odsto glasova i jedan odbornički mandat, odziv bio nešto manji zbog velikog broja ljudi koji su upisani u birački spisak ali žive i rade u inostranstvu.

„I tamo je bilo funkcionerske kampanje, bili su teški, neravnopravni uslovi za sve, sem za Srpsku naprednu stranku (SNS)“, rekao je Vlaškalić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar