Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Skupština slobodne Srbije priprema kompletnu platformu za fer i slobodne izbore, koja će biti završena najdalje za mesec dana, izjavila je Istinomeru Biljana Stojković i naglasila da je deo dokumenta koji se odnosi na medije već završen i uključuje zahtev da se stvore privremena upravljačka tela za REM i javne medijske servise.

Članica Skupštine slobodne Srbije je za podcast „U mikrofon“ rekla da je ideja da u „privremena upravljačka tela budu uključeni priznati medijski eksperti, izabrani konsenzusom stručnjaka iz medijske sfere i novinarskih udruženja“.

Stojković je precizirala da se platforma za dijalog o fer izbornim uslovima razvija u saradnji sa Strankom slobode i pravde, Demokratskom strankom, Narodnom strankom i Dverima i da predstavlja „skup zahteva iza kojih će navedene organizacije stati kao opozicioni front u borbi za poštene i slobodne izbore“.

Prema njenom objašnjenju, radi se o „povezivanju zasnovanom na vrednostima, a ne na ideološkim osnovama i nije reč o formiranju predizborne koalicije, već o borbi za izborne uslove“.

Pročitajte još...

Stojković smatra da najava vladike Grigorija da radi na okupljanju ljudi od 30 do 60 godina iz zemlje ili inostranstva koji su spremni da se „žrtvuju“ nije inicident, već „početak stvaranja velikog opozicionog fronta“.

Kako je napomenula, „nisu postojali zvanični razgovori sa vladikom Grigorijem Skupštine slobodne Srbije, ali su naši pojedini članovi u neprekidnoj komunikaciji s njim i to su paralelni procesi koji neminovno vode ka stvaranju opozicionog fronta“.

Vladika Grigorije poznaje rad Skupštine slobodne Srbije i podržava njene aktivnosti, istakla je Stojković i predočila da već mesecima postoje sugestije međunarodne zajednice da se opozicija ujedini oko zahteva za izborne uslove.

Skupština slobodne Srbije je u komunikaciji s Evropskom unijom, Evropskim parlamentom i Evropskom komisijom, a plan je da se ta komunikacija intenzivira, zaključila je Stojković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare