Biljana Stojković
Biljana Stojković Foto: Vesna Lalić/ Nova.rs

Kopredsednica političke organizacije Zajedno, Biljana Stojković izjavila je da je građane Novog Sada danas tuklo privatno obezbeđenje gradonačelnika Miloša Vučevića, i da su mnogi od njih pripadnici kriminalnih grupa bliskih Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Stojkovićeva je agenciji Beta kazala da aktivisti Zajedno imaju fotografije Vučevićevog privatnog obezbeđenja i da će protiv njih zbog maltretiranja građana biti podnete krivične prijave.

Istakla je da je privatno obezbeđenje pretuklo poverenika odbora Zajedno u Novom Sadu Radivoja Jovovića.

Stojković je naglasila da su tokom javne rasprave o Generalnom urbanističkom planu (GUP) Novosađani podneli više od 12.000 primedbi, ali nijedna nije razmatrana ili prihvaćena.

„GUP predviđa da se u Novom Sadu, pored ostalog, izgradi naselje poput ‘Beograda na vodi’ što bi prilično devastiralo grad. Zbog toga su se danas građani okupili ispred skupštine grada da bi izrazili protest zbog najavljenog usvajanja GUP-a. Na protestu su i aktivisti i funkcioneri Zajedno, Moramo, Narodne stranke, Demokratske stranke i drugih pokreta i udruženja“, kazala je Stojković i dodala da protestu ne prisustvuju funkcioneri Stranke slobode i pravde (SSP).

BONUS VIDEO – Biljana Stojković o štednji u državnim vilama i postizbornoj melanholiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar