Foto: NOVA S

Za šta će građani glasati u nedelju za izbore ili za bojkot. Oni koji će svakako izaći imaju svoje razloge. Zašto će građani glasati o tome u emisiji "Među nama", govorili su Zoran Stoiljković, profesor sa FPN i Mijat Lakićević, urednik u Novom Magazinu.

„Mislim da će se građani zapravo opredeljivati za ličnosti. Na ovim izborima program, odnosno neka obećanja, neće biti najvažnija. Ono što će oni procenjivati jeste ko se pojavljuje na izborima i kakav je njihov odnos prema onome što je do sad urađeno. Ja mislim da bi to trebalo da bude kod građana glavna stvar. Dakle kad oni pre nego što izađu na izbore i kažu: ‘Dobro hajde da vidimo šta su ovi sad na vlasti dobro uradili i da li ja mogu da im verujem i da im ubuduće poklonim svoj glas’, i ovi drugi koji možda nisu skloni vlastima, kažu ok da i mi vidimo šta su uradili, ali i da vidimo šta su ovi novi koji se pojavljuju mogli da nam ponude po svom nekom profilu i po ovom što su do sad pokazali“, rekao je Lakićević

Profesor Zoran Stoiljković, na pitanje da li misli da će građani izaći na izbore za puniji džep i bolji život, jer je to ono o čemu maštaju građani Srbije već decenijama, kao i da li će glasati za to ili za ono što odrešena partija ili ličnost nudi, rekao je:

„Ajde da budem malo ciničan. To bi se moglo svesti na pitanja: ‘Zašto glasam, kako glasam i ako uopšte glasam?’, to je složena jednačina kod nas sa više nepoznatih. Moramo da budemo oprezni, i tu bi trebali razdvojiti dve stvari da ljude pitate: ‘Zašto vi glasate?’, ljudi su skloni da kažu za određene programe, ako im je blizak, zbog ostvarenih obećanja, zbog moje procene, eventualno zbog lidera i kandidata u koje verujem“, rekao je profesor Stoiljković.

O čemu su još dvojica gostiju govorili u emisiji „Među nama“ pogledajte u video prilogu

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare