Košarkaš Vladimir Štimac rekao je večeras da razmišlja o tome da se kandiduje za gradonačelnika Beograda, ali da sve zavisi od naroda, da li će on to da prihvati ili ne.

„Sve ono što ja želim jeste da se čuje glas naroda. I ako budem usaglasio sa nekima svoje ideale izaći ću kao nestranačka ličnost i kao čovek naroda“, rekao je on u emisiji Newsnight na N1.

Upitan da li je već obavio razgovore sa nekim od lidera stranaka i da li vidi nekoga sa kim bi mogao da sarađuje, Štimac je rekao da je prethodnih dana dobio mnogo poziva, neke razgovore je već obavio, a neke tek treba da obavi.

„Moram da vidim da li će se naši stavovi usaglasiti“, ponovio je on, napominjujući da još uvek nije odlučio da li će se kandidovati.

„Nisam odlučio šta ću i kako ću. Dobio sam poziv od svih stranaka, od vlasti nisam dobio poziv“, rekao je on.

Štimac je objasnio da je odluku o ulaženju u kandidaturu za gradonačelnika doneo nakon problema koje je imao sa kompanijom Milenijum tim i Srbijagasom koji su počeli kopanje na njegovoj zemlji, iako, kako je kazao, nije potpisao ništa i ni na šta nije pristao.

On se već nekoliko meseci spori sa Srbijagasom kao investitorom i Milenijum timom kao izvođačem radova gasifikacije preko njegovog i placeva još nekolicine građana u opštini Raška.

„Ja sam to prepustio pravnim službama da rade, zahvalio bih Milenijum timu, Opštini Raška i Srbijagasu, zbog njih sam ja ovde“, poručio je Štimac.

On je dodao da postojoi još jedan motiv za njegovo angažovanje, a to je da jedošlo do verbalnog sukoba kada je njegovom mlađem bratu koji nije hteo da dozvoli da krenu radovi neki nadzorni organ rekao „ako nećeš da se skloniš danas sutra ćemo da dođemo sa privatnim obezbeđenjem pa neka ti je bog u pomoći“.

„Niti ja, niti bilo ko ne treba da trpi takav pritisak. Ono što ja želim je da se čuje glas naroda“, poručio je on.

Štimac je podsetio da već skoro 20 godina igrao košarku u inostranstvu, da je zaradio dovoljno novca i da je finansiski  obezbeđen.

„Ako budem ušao u politiku to neće biti zbog novca, jer ja imam od čega da živim. Ja ne želim da ljudi budu uplašeni, želim da mogu da kažu šta oni žele. Narod mora da se sluša, ne može da se vlada strahom. Ja ću tako uraditi ako budem bio u prilici, razgovaraću sa svima to će biti moj prvi korak“, rekao je Štimac, dodajući da ima porodicu koja mu je veliki oslonac.

Štimac je prokomentarisao i Aleksandra Šapića koji bi mogao da mu bude protivkandidat na izborima za gradonačelnika Beograda.

„Aleksandar Šapić je vrhunski sportista. Opština Novi Beograd je kada je on vodio bila jedna od najboljih u gradu. Ima 10 godina izvanredne političke karijere. Ne znam šta se desilo sa prelaskom na grad, javlja se protivljenje. Možda da se vrati na početnu poziciju, oporavi se, pa da se onda vrati“, rekao je Štimac, dodajući da hoće da bude džentlmen i da se neće spuštati na nizak nivo diskusije.

Kada je reč o spoljnoj politici zalže se da ostanemo neutralni, da treba da budemo mala, a jaka zemlja koja će miriti zaraćene strane.

„Treba da napravimo malu Švajcarsku i ne treba da izgubimo istočna prijateljstva“, zaključio je on.

Podsetimo, košarkaš Vladimir Štimac najavio je preko Tvitera da planira da se kandiduje za gradonačelnika Beograda.

„Razmišljam da se kandidujem za gradonačelnika Beograda…naravno, ako i kada izbori budu raspisani…“, napisao je Štimac na svom Tviter profilu.

***

BONUS VIDEO: Vlasnici parcela ne daju cevi na Kopaoniku, otišli na pregovore s Milenijum timom i Srbijagasom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare