Borko Stefanović Foto: Ivan Dinić/Nova S

"Nakon svedočenja ruskog opozicionara Vladimira Kara-Murze, dokazano je da je naš režim u liku ministra Vulina pratio i tajno snimao ruske opozicionare koji su se 2021. godine sastali u Beogradu", naveo je u saopštenju SSP potpredsednik stranke Borko Stefanović.

On u saopštenju navodi da je Vulin lično nedelju dana nakon tog snimanja odneo u Moskvu transkripte razgovora ruskih opozicionara Nilolaju Patruševu, sekretaru za nacionalnu bezbednost Ruske federacije. Time je naš režim počeo da sprovodi dogovor sa Moskvom o zajedničkom radu i komisiji za borbu protiv „obojenih revolucija“.

„Ovo svedočenje Kara-Murze potvrđuje opasnu činjenicu da su Vulin i Vučić od Srbije napravili stranu koloniju i ispostavu i stavili našu policiju i bezbednosne sluzbe u funkciju interesa strane sile. Jasno je da na isti način prate i snimaju i sve protivnike režima i opozicionare u Srbiji i onda to dostavljaju stranim službama i režimskim medijima“, kaže Stefanović.

Dalje dodaje da „oni kojima su usta puna lažnog patriotizma, prate i tajno snimaju strane državljane na našoj teritoriji, ljude koji ni na koji način ne ugrožavaju našu bezbednost, samo da bi se pokazale kao verne sluge stranog uticaja“.

„Vulin je pogazio i neutralnost Srbije i dobre odnose sa Rusijom, mešajuci se u njihovu unutrašnju politiku i pokazujući kako naš režim tretira srpske protivnike vlasti u Srbiji. S obzirom da su sličnu stvar svojevremeno uradili i za interes Turske, jasno je da ovakve sluge na vlasti Srbija dugo nije imala, na našu sramotu. SSP obećava da ce u slobodnoj Srbiji svi poput Vulina i njegovog Šefa odgovarati po zakonu i da će naša policija i službe bezbednosti biti isključivo u funkciji zaštite naše Srbije i njenog naroda, kao i da niko neće biti praćen i sniman zbog svog političkog stava. Vulin svakako zbog ovog skandala mora odmah da podnese ostavku i suoči se sa tužiocem Srbije zbog izdavanja državnih tajni stranoj državi“, navodi Stefanović u saopštenju.

Bonus video: Ruski opozicionar objašnjava kako ih je Vulin prisluškivao

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare