Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SPP) Borko Stefanović izjavio da za one koji se nadaju da je dogovorom u Vašingtonu Vučić odvojen od Rusa i Kineza da "to nema veze sa životom".

„On je odmah obavio niz razgovora i sa Putinom i kineskom ambasadorkom i obećao im ‘sve živo’ kao kompenzaciju  za ovog dogovor. Kao što sve obeća na Zapadu tako isto sve obeća na Istoku“, rekao je za današnji „Danas“ Stefanović, koji je i nekadašnji šef tima za pregovore sa Prištinom.

Međutim, kako je dodao Stefanović, to je „čovek bez kredibiliteta i obećaće bilo šta i daće da se gradi metro Kinezima ili auto-put Rusima… Sve će on da obeća, samo da ostane na vlasti“.

Stefanović je naveo da nije siguran da dogovor postignut u Vašingtonu ima obavezujuću snagu i ocenjuje da je svakako bio u funkciji američke predizborne kampanje.

Deo sporazuma koji se odnosi na ekonomske odnose, investicije, otvaranje i povezivanje sa Prištinom i normalizaciju stanja, zamenik predsednika SPP je ocenio kao pozitivnu i dobru stvar.

„Međutim, veći deo sporazuma se odnosi na političke stvari koje su štetne po Srbiju. Prva stvar je da je ovo prvi put da je dokument potpisan bez zvezdice, čime je izbačena ta fusnota, iako je ona prisutna u međunarodnom saobraćaju i svim dokumentima Evropske unije. Naš predsednik je pristao da to potpiše“, rekao je Stefanović nabrajajući, između ostalog, političke delove sporazuma iz Vašingtonskog sporazuma za koje kaže da su štetni po Srbiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare