Borko Stefanovic
Borko Stefanović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Smanjenje kazne ljudima bliskim SNS iz Kruševca, koji su pokušali da nas ubiju novembra 2018, je još jedan dokaz zarobljenog pravosuđa od strane naprednjačkog režima i ruganje pravdi, ali i žrtvama”, kaže za Nova.rs Borko Stefanović, potpredsednik SSP.

Trojici muškaraca koji su u novembru 2018. u centru Kruševca napali i pretukli Borka Stefanovića Apelacioni sud u Kragujevcu smanjio je kazne na koje su prvobitno osuđeni.

Kako je juče saopštio SSP, Miloš Šaponjić je umesto četiri godine dobio dve i po godine zatvora, dok su njegovim saučesnicima Marku Živkoviću i Danijelu Gmijoviću kazne smanjenje sa tri i po na dve godine i dva meseca, iako je zakonska kazna za to krivično delo najmanje tri godine zatvora.

Komentrišući ovakvu odluku Apelacionog suda, Borko Stefanović za naš portal kaže da je to još jedan dokaz zarobljenog pravosuđa od strane naprednjačkog režima i ruganje pravdi, ali i žrtvama.

“Sud je odlučio da im smanji kazne ispod zakonskog minimuma od tri godine i još jednom dokazao da je život ljudi koji se opiru diktaturi jeftin u Srbiji. No, to nas neće sprečiti da ih pobedimo i zajedno da građanima Srbije vratimo pravdu i državu u Srbiju, a mafiju i njihove režimske pomagače na robiju”, navodi Stefanović.

Podsećamo, on je napadnut krajem novembra 2018. u Kruševcu, sipred prostorija Mesne zajednice “Rasadnik”, gde je trebalo da bude održana tribina Saveza za Srbiju. Na njega su palicama i motkama nasrnula trojica muškaraca, a osim Stefanovića, povredili su i njegovog saradnika Bobana Jovanovića, kao i policajca Dejana Palibrka koji se tu zatekao.

Kako su mediji pisali, sva trojica napadača su ranije osuđivani za različita krivična dela.

Napad na Stefanovića i ostale bio je povod da se u decembru 2018. godine organizuje prvi protest protiv nasilja i to pod parolom “Stop krvavim košuljama“ koji je zatim prerastao u proteste „Jedan od pet miliona“.

BONUS VIDEO Kako se dijalog preselio u sudnicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare