Borko Stefanović Foto: N1

"Mi sada ne bismo bili u ovakvoj situaciji da Srbi nisu izašli iz institucija, oni su trebali da napuste vladu i skupštinu Kosova, a ne policiju i lokalne samouprave i to je greška režima i zato sada imamo teror nad Srbima i svakodnevna hapšenja", izjavio je za N1 potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

„To je bila velika greška vlasti i sada oni morajuda sa međunarodnom zajednicom i KFOR-om na miran način da dođu do novih izbora kako bi Srbi odlučivali o sopstvenoj sudbini, a Kurti mora da povuče policiju, pusti na slobodu uhapšene Srbe i formira ZSO“, izjavio je u Danu uživo Stefanović.

On je naveo i da su se „međunarodni posrednici suočili sa ozbiljnim problemom, a to je Kurti, koji sprovodi institucionalno nasilje“ i kako je rekao ima „cilj da istera sve Srbe sa Kosova“.

„On radi isto što je radio Milošević nekada, da sa tri posto vlada većinom. Ne može Kurti vladati na severu (Kosova) gde je većinsko srpsko stanovništvo“, rekao je potpredsednik SSP.

On smatra da i Vučić i Kurti ne veruju u dijalog, ali da su na to naterani.

Komentarišući konferenciju za novinare Petra Petkovića, direktora Kancelarije za KiM, Stefanović je za N1 naveo da je rečnik srpskih predstavnika vlasti „nedostojan“.

„Vlast 11 godina maltretira zemlju, meni je strašno sada kad slušam Petkovića, njegovo obraćanje je nedostojno. Sada u ovoj situaciji, kada je svima jasno, celom svetu, da je Kurti krivac, naši predstavnici vlasti uživo, svaki dan doživljavaju vrlo destabilizujuće nervne situacije. Sa ovakvim porukama i retorikom kako uopšte zamišljaju da sutra sednu i da razgovaraju“, rekao je potpredsednik SSP.

On je izjavio i da „mi sebi ne treba da otežavamo situaciju kada je ceo svet video da je Kurti totalna katastrofa“.

„Zašto takvim ponašanjem pomažemo Kurtiju? Zato što SNS ne mari ni za zakone, ni za institucije, ni za Srbe na Kosovu. Predstavnici Srpske liste se sele u Novi Sad i u Beograd, svi su obezbedili svoju zaleđinu, a sa narodom neka vide ko će šta. Režim ih je pustio niz vodu, a optužuju opoziciju za to“, objasnio je Stefanović.

Opširnije čitajte na N1.

***
BONUS VIDEO – Amerika i Kurti partner ili problem: Da li je nasilje na Kosovu zaustavljeno ili je samo na pauzi?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar