Milan Stamatović
Milan Stamatović Foto: Medija Centar Beograd

Predsednik stranke Zdrava Srbija (ZS) Milan Stamatović izjavio je da izborni uslovi mogu da se poboljšaju i procedura da se kontroliše ako postoji "dobra volja i organizacija".

„Na lokalnom nivou možemo da obezbedimo kontrolu, ali to ne možemo na nivou države jer za to nemamo resurse“, kazao je Stamatović za list „Danas“.

Naveo je da će izbora na proleće 2022. svakako biti, ali da je pitanje da li će oni koji su na vlasti „i dalje zloupotrebljavati zakone i procedure“.

Govoreći o medjunstranačkom dijalogu o izbornim uslovima, Stamatović je ocenio da oni služe za kozmetičke popravke izbornog postupka, „kojima vlast čini male ustupke, tako da se ništa spektakularno neće promeniti“.

On je rekao da vlast u medjustranačkom dijalogu bez posrednika iz Evropskog parlamenta, u kojem učestvuje ZS, nije uzela u razamtranje najveći deo zahteva te stranke.

„Najveći spor sa predstavnicima vlasti je oko digitalizacije i demokratizacije izbornog procesa, njegove kontrole i slobode medija. Ako izborni proces ne može da se kontroliše, onda je sve ostalo iluzorno“, dodao je Stamatović.

Bonus video: Gosti Boško Obradović o sastanku sa evroparlamentarcima i opoziciji

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)