Aleksandar Vučić, Toma Nikolić
Foto: Goran Srdanov

Predsednik Liberala i demokrata (LIBDEM) Đorđo Žujović ocenio je danas da je aktiviraje predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića i bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića dokaz da Rusija ne dozvoljava promenu vlasti u Srbiji.

„Svedoci smo da se za, kako kaže Aleksandar Vučić, ‘odsudne izbore’ po direktivi aktiviraju svi rezervni igrači sa klupe ruske i kineske ambasade, što je prvi signal da se na ovim izborima ne vodi samo borba za vlast, već da ćemo svi morati da damo poslednji atom snage kako bi se u Srbiji sačuvala makar minimalna šansa da budemo normalno i moderno društvo“, rekao je Žujović.

Kako je naveo, najava Vučića da će ipak formirati svoj dugo najavljivani pokret i da će u njemu mesto naći Stamatović i Nikolić dokaz je da se za potrebe predstojećih izbora angažuju „svi duboko kompromitovani i ucenjeni pojedinci“.

„Ovde se radi o poruci svima nama da smo mi i dalje predviđeni da budemo poligon za ruske geopolitičke i kineske ekonomske interese, a da će se ovog puta na sceni prikazati svi oni koji sa njima imaju dužničko-poverilački odnos“, naveo je.

Žujović je poručio da se Srpska napredna stranka pobeđuje jasnom evropskom politikom, ekonomskom politikom koja afirmiše slobodno tržište i konkurenciju, drugačijim poimanjem regionalnih odnosa.

Takođe, kako je naveo, „uništavanjem ostataka zlokobnih devedesetih i obračunom sa naraslim unutrašnjim kriminalnim klanovima, koji su raspoređeni u svim državnim strukturama“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar