Foto:Nova.rs; promo

Kontroverzni beogradski advokat Igor Isailović, ne samo da je prijatelj i saradnik ministra Siniše Malog i premijerke Ane Brnabić, već je neko ko je učestvovao u privatizaciji kompanije Večernje novosti. Njegovo ime se našlo i u Pandorinim papirima koji pokazuju da je posredstvom ofšor kompanije na Britanskim Devičanskim Ostrvima bio vlasnik tajnog računa.

Blisku saradnju sa advokatom Igorom Isailovićem ministar finansija i premijerka srpske vlade nisu krili. Prijateljstvo i posao – tako bi se u dve reči mogao opisati taj odnos.

Kako je pisao istraživački portal KRIK, on je usko sarađivao sa ministrom Sinišom Malim, a imao je i zajedničku firmu sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Ana Brnabić i Siniša Mali

Ovaj advokat je, kako je pisao KRIK, pre više od decenije vodio poslove ofšor kompanija iza kojih su tajno stajali Siniša Mali i njegova supruga.

Takva je bila kompanija „Busy Financial Corp“ sa Britanskih Devičanskih Ostrva koju je porodica Mali osnovala kako bi preko nje kupila kola i izbegla da plati porez.

Kada je postao gradonačelnik, Mali je Isailovića ovlastio da vodi njegovu ključnu konsultansku firmu „Oli consulting“.

Zanimljiv podatak je da se Isailović za osnivanje svoje ofšor firme „New Moments Consulting“ obratio agenciji „Trident Trust“. Reč je, kako navodi KRIK, o istoj onoj koju je Mali angažovao da mu osnuje firme preko kojih je kupio apartmane u Bugarskoj.

Kako su kupljene Novosti

Isailović je učestvovao i u kupovini Večernjih novosti.

Igor Isailović Foto:advokatskakancelarija.com

Kako je otkrio portal Raskrikavanje, upravo on je registrovao kompaniju koja je izvršila kupovinu.

Novosti su kupljene za 2,5 miliona evra. U zvaničnim papirima je kao vlasnik firme „Media 026“ naveden biznismen Boban Rajić iz Smedereva.

Za njega je javnost prvi put tada i čula. Rajić je, prema podacima poslovnog registra, vlasnik nekoliko preduzeća: „Rajić invest“, „Media 026“ i „RCBGD“, a takođe je i direktor kompanije „Coka“ čiji je bio i vlasnik do septembra 2019.

 

U zajednikom poslu sa premijerkom

Isailović je u julu 2015, u Srbiji osnovao firmu „Energy & Innovation“ zajedno sa premijerkom Brnabić. Nije poznato koje je tačno poslove imala ova firma koja je bila registrovana za inženjerske delatnosti.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram