Zamislite da je Goran Vesić bez odeće, da je kao od majke rođen, da nema donji veš, reči su, između ostalog, iz govora Nebojše Zelenovića, poslanika Zajedno-Moramo, u parlamentu Srbije, prilikom rasprave o novoj vladi Ane Brnabić. Prenosimo šta je tačno rekao.

Zelenović je prema stenografskim beleškama iz parlamenta, koje su neredigovane i neuatorizovane, 25. oktobra, nakon ekspozea mandatarke Ane Brnabić, koja je predstavila nove ministre u vladi koja treba da bude izglasana nakon izbora 3. aprila, ovako govorio o Goranu Vesiću, kandidatu za ministra građevine i infrastrukture i građevine, i bivšem zameniku gradonačelnika Beograda:

„E, sad, u jednom gradu, kao što je Beograd, imate čoveka koji upravlja svim i svačim i umesto da bude kažnjen, on avanzuje i postane ministar. E, sad, kako izgleda ta politika u Beogradu, daću jedan primer. Zamislite da gospodin Vesić nema odeće na sebi, da nema ništa, da je kao od majke rođene.

Zamislite baš gospodina Vesića da nema ni donji veš, što može da, na primer, bude voda i kanalizacija, da nema ni pantalone, što može da bude, na primer, saobraćaj u gradu, da nema ni sako, ni košulju, što može da bude metro, i da sve u svemu to loše izgleda, pošto je zagađenje u Beogradu možda ponajveće u Srbiji, piše Danas,

Ali, ima jednu značku, ovu na reveru zlatnu, ima značku, to je ovaj spomenik tamo na Savskom trgu, i onda uzmete i šetate se tako kao od majke rođeni sa tom značkom i kažete – mi smo patriote, mi vodimo računa. Koliko vam je značka? Malo je poskupa, to je tajna. Državna je tajna koliko košta značka.

#related-news_1

Šta mislite da će građani da kažu takvom jednom čoveku, koji nije ništa obezbedio za svoje sugrađane, ali ima skupu značku na svom nagom telu? Hoće li da mu kažu – bravo Srbine, ti si taj što voli državu, ti dižeš spomenik, ti imaš najzlatniju od svih značaka, ili će da kažu – gospodine, s vama nešto nije izgleda ponajbolje?

Onda sam razmišljao zašto bi nekakva takva persona bila uopšte i ministar, i to infrastrukture i građevinarstva. Možda je zaista jedan od odgovora i taj da treba nešto da se što je nelegalno u gradu Beogradu sruši vrlo brzo, na primer ova nelegalna građevina Aleksandra Šapića, i da neko to mora da uradi svom političkom neprijatelju. Pa, kud ćete bolju osobu za to od gospodina Vesića.

Ako bi se to desilo, ja bih bio vrlo, vrlo zainteresovan da pratim taj događaj, jer to bi bilo vrlo gledano. Znate, građani bi voleli da vide kako Vesić ruši Šapiću nelegalni Fort Noks na Bežanijskoj Kosi“, rekao je Nebojša Zelenović, koji je i bivši gradonačelnik Šapca.

PROČITAJTE JOŠ

Vesić je vrlo aktivan na društvenim mrežama, pa je između ostalog, postavio i ovakav „odgovor“ na Tviteru.

BONUS VIDEO: Marinika pred novinarima: Ana Brnabić je rešila da se lično obračuna sa mnom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar