SNS predaja liste
Aleksandar Šapić SNS predaja liste Foto:FoNet

Aleksandar Šapić, kandidat vladajuće partije za gradonačelnika Beograda, nastavlja da briljira u svojim sve učestalijim gostovanjima na nacionalnim frekvencijama. Ovog puta Šapić je odlučio da citira Vinstona Čerčila, ali nije sigurno gde je ovaj citat čuo, kao i da li je siguran da je baš to Čerčil rekao.

„Što bi rekao Vinston Čerčil, ukoliko želite da ostanete isti, morate stalno da se menjate“, izjavio je Šapić gostujući u jednoj emisiji na TV Prva.

Pokušali smo da pronađemo ove reči Vinstona Čerčila, ali nismo imali toliko sreće.

„Napredovati znači menjati se, biti savršen znači često se menjati“, glasi originalni citat velikog Čerčila („To improve is to change; to be perfect is to change often“).

Pročitajte još:

Ako bismo analizirali, može se napraviti spona s citatom i Šapićevim političkim ponašanjem – od toga da je promenio stranku, preko toga da je ono što je nekad govorio da neće nikad upravo uradio, do toga da se koristi svim alatima karakterističnim za Srpsku naprednu stranku.

Samo u poslednjih nekoliko dana Šapić je pokušao da amaterski montira i iseče video snimak kako bi prozvao svoje političke protivnike.

A onda je tvrdio da “samo ljudska gnjida može da pređe preko SNS uvreda”, pa je učinio upravo to.

Podsetimo, još 2013. godine Šapić je imao nezaboravni ispad, kada je spominjao „afričku državu Nambiju“, koja ne postoji. Verovatno je mislio na Namibiju.

Na kraju, ipak je i sam doktorat Aleksandra Šapića ispraćen brojnim kontroverzama i obavijen velom sumnji, te je upitno koliko je on zaista originalan, baš kao i citati kojima se Šapić služi.

BONUS VIDEO: Šapićev doktorat (ponovo) pliva u sumnji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare