Aleksandar Šapić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Bilo je gradonačelnika u istoriji Beograda koji su u ostavili neizbrisiv trag u prestonici, a bilo je i onih koje su Beograđani jako brzo zaboravili. Prošlo je mnogo imena od sredine 20. veka i zlatnog perioda izgradnje Beograda, pa sve do danas kada je prvi čovek grada povezan sa nelegalnom gradnjom. Dug je put prošao Beograd, ali i njegovi stanovnici.

Gradonačelnik Miloš Savčić, koji je bio prvi čovek Beograda u periodu od 1929-1930, izgradio je termoelektranu „Snaga i svetlost“.

Gradonačelnik Branko Pešić, za 10 zlatnih godina Beograda (1964-1974) zaveštao je prestonici „Beograđanku“ i „Gazelu“, a Aleksandar Bakočević (1986-1990) završio je rekonstrukciju Knez Mihailove i Narodnog pozorišta.

Za vreme mandata Dragana Đilasa izgrađen je Most na Adi, a u vreme Siniše Malog fontana na Slaviji. Kada je reč o novom gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću, na njega je prva asocijacija bespravna gradnja.

Podsetimo, Aleksandar Šapić svoju političku karijeru započeo je kršeći zakon jer je u Beogradu izgradio bazen, garažu i pomoćnu prostoriju i objekat uz luksuznu vilu, bez građevinske dozvole.

Gradnja bez građevinske dozvle je krivično delo za koje je previđena kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora i novčanu kaznu. Osim toga zakon predviđa naravno i rušenje bespravnog objekta. Pored toga, Šapić je praktično javno pretio svima koji ga budu uznemiravali.

Bonus video: Šapić potvrdio pisanje Nova.rs – Od 1. januara skače porez na imovinu Beograđana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar