Istoričar Milan St. Protić rekao je gostujući u emisiji "Probudi se" da nejedinstven nastup opozicije na današnjoj skupštini nije dobar i da je trebalo da donesu jedinstvenu odluku o tome da li će ući u salu ili ne.

Komentarišući današnji nastavak konstitutivne sednice Narodne skupštine Milan St. Protić kazao je da ne očekuje da će stanje u predstavničkom domu biti bolje i da se može očekivati isti scenario kao na predhodnim sednicama.

„Ništa ne nagoveštava da se vladajuća stranka prizvala pameti i da će promeniti svoj manir, ponašanje, sistem vrednosti. Gledaću da izbegnem suočavanje sa tim šta će se danas tamo događati, jer se ništa značajno za ovu zemlju neće desiti, osim što ćemo gledati izlive primitivizma i prostakluka po ko zna koji put“ kazao je Protić.

Za najavljeni nastup opozicije u Skupštini, koji neće biti jedinstven, jer jedan deo opozicije neće ući u salu dok drugi hoće, Protić kaže da nije dobar.

„Za opoziciju je najbitnije da ostanu jedinstveni. To što će danas nastupati odvojeno nije dobro, trebalo je da odluče ili svi u parlament ili svi izvan parlamenta. Ako su svi u parlamentu to je ipak određena snaga, ovako će biti prilično neubedljivi. Razumem da u tome ne treba učestvovati, ali razumem i one koji smatraju da treba ući. Boljka srpske opozicije koja traje od ranih dana do danas, a to je teško ostarivo jedinstvo, dogovor, zajedničkop delovanje pokazuje se i danas. Ja se nadam da je to samo trenutno i da neće proizvesti neka dublja razilaženja. Ovaj rezultat na izborima govori o tome samo kada nastupa opozicija ima šanse da predstavlja neki ozbiljan činilac“ rekao je Protić.

PROČITAJTE JOŠ:

Protić smatra da bi opozicija, na predstojećim beogradskim izborima, trebalo da uradi sve što je u njihovoj moći.

Komentarišući potencijalno idejno rešenje izgradnje više objekata na prostoru nekadašnjeg Generalštaba, Protić je kazao da je to pitanje trebalo odavno da se reši, ali ne na ovaj način koji je sada ponuđen.

„Za mene je uvek pitanje zašto se nekome nešto daje badava. Ono što je suština stvari jeste da onaj ko vodi Beograd, da sve što može i koliko može ostvari najbolje za građane. Kada se nešto poklanja, a nije vaše to dovodi ceo taj plan u sumnju“ kaže on.

Celo gostovanje pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare