Foto: N1

Skupština slobodne Srbije pridružila se danas zahtevima da, zbog dramatičnog kršenja epidemioloških mera, Goran Vesić momentalno podnese ostavku na mesto zamenika gradonačelnika Beograda i člana Kriznog štaba za suzbijanje pandemije.

„Ukoliko on tu ostavku ne podnese, tražimo od gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da ga hitno smene, s obzirom da je učestvovanjem na proslavi posle ‘večitog derbija’ ne samo prekršio epidemiološke mere nego i ponizio sve gradjane za koje su mere obavezujuće, kao i sve medicinske radnike koji vode tešku bitku protiv pandemije, rizikujući svoje živote“, saopštila je Skupština slobodne Srbije.

Navedeno je da bi ostavka ili smena Gorana Vesića značila da u Srbiji zakoni i druga akta podjednako važe za sve, i za građane i za nosioce vlasti.

„S druge strane, ukoliko Vesić prođe bez ikakvih posledica – to će biti znak da u državi postoji sloj privilegovanih koji mogu raditi šta god im je volja bez straha od bilo kakvih sankcija“, saopšteno je.

Skupština slobodne Srbije zahteva da Vesić bude primereno kažnjen i da novčanu naknadu sam plati, „a ne da zavlači ruku u džep svih Beograđana, kao što to uobičajeno radi“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar