SSP: Vučić slagao da bi prikrio svoje veze sa Belivukom

Politika 20. jun. 202122:42
Podeli:
Aleksandar Vucic i Aleksandar Vulin Dan policije i Dan Ministarstva unutrasnjih poslova
Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Stranka slobode i pravde (SSP) zvaničnim saopštenjem se oglasila i rekla da je Vučić danas ponižavao sve policajce kako bi prikrio svoje veze sa Veljkom Belivukom.

Saopštenje Stranke slobode i pravde prenosimo u celosti:

„Pokušavajući da poništi svoju spregu sa Belivuk klanom i sva zlodela koja su ovi mafijaši godinama uz njegovu zaštitu izvršavali, Aleksandar Vučić je danas pred hiljadama policajaca i medijima brutalno optužio predsednika i potpredsednicu Stranke Slobode i pravde Dragana Đilasa i Mariniku Tepić da su upravo oni tvorci i saradnici mafije. Đilasa je optužio da je Zemunski klan nastao u njegovo „vreme“, a narko-klan Darka Šarića „u vreme“ Tepićeve. Samo neko ko je besprizorni lažov ili mentalno oboleo čovek može Tepićevu i Đilasa da poveže sa Šarićevim i Zemunskim klanom. Dragan Đilas nije ni bio u politici u vreme Zemunskog klana. Politikom je počeo da se bavi dve godine nakon ubistva premijera Đinđića koje su izvršili pripadnici klana sa kojima su upravo Šešelj, Vučić, Nikolić održavali bliske kontakte. Kao i Vučićev kum Petar Panić Pana i Vučićev ministar zdravlja Zlatibor Lončar“, navodi se u saopštenju.

SSP dalje ističe da Marinika Tepić nikada nije bila deo republičke vlasti.

„A klan Darka Šarića razbijen je baš u periodu vlasti demokratske stranke, u saradnji sa američkom DEA, kada su pohapšeni svi njegovi najvažniji ljudi u zemlji i inostranstvu, osim samog Šarića. I svi su bili osuđeni na dugogodišnju robiju, da bi onda dolaskom Aleksandra Vučića i naprednjaka na vlast mnoge od tih presuda bile poništene. Sam Šarić se predao Vučićevoj vlasti nakon toliko stabilnog dogovora, da se ceo pravosudni sistem zloupotrebljava kako bi se i Šariću poništila pravosnažna presuda. Kako je poništio presudu Šariću tako pokušava da  da poništi istinu da je njegov Zlatibor Lončar od Zemunaca dobio stan, da je njegov Šešelj priznao da se sa Zemuncima viđao i „igrao šah“… Voleo bi Vučić da poništi i istinu da su njegovi radikali pomagali Zemuncima davanjem dozvola za gradnju i tolerisanjem bespravne gradnje, dok su vladali Zemunom. A svakako i činjenicu  da je jedan od njegovih kumova Petar Panić Pana, kriminalac blizak Zemunskom klanu, upravo uz pomoć lažnih izveštaja Zlatibora Lončara izbegavao kazne za najteža krivična dela zbog zastarevanja“, navodi se dalje.

Nakon toga, SSP ističe da je Vučić najviše ponizio policajce.

„Iako mu je namera bila da opet kriminalizuje opoziciju svojim izmišljotinama, Vučić je danas najviše ponizio policajce koji znaju istinu. Koji znaju, kao i svi misleći ljudi, da će Aleksandar Vučić ostati upisan najcrnjim slovima u udžbenike istorije, jer će se razotkriti sve njegove veze sa mafijom kao i sav kriminal u koji je zavio našu državu“, zaključuje se u saopštenju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar