Foto: Printscreen/Twitter/Saša Mirković/@MirkovicSasa1

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas, povodom incidenta na izložbi pozvećenoj stradanju civila kada je vojska Republike Srpske granatirala Tuzlu 1995. godine, da predsednik Srpske desnice Miša Vacić sve radi po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vacić je sinoć u Centru za kulturnu dekontaminaciju oteo mikrofon organizatorima izložbe, da bi se obratio predstavnicima medija, a po navodima SSP-a to je još jedna u nizu akcija vladajućih partija koje izazivaju uznemirenje javnosti.

U saopštenju, SSP je navela da Vacić po nalogu vladajućih partija „glumi nekadašnje radikale“, kako bi se predstavilo da „ne postoje radikali iz Srpske napredne stranke, koji svakodnevno stvaraju opasnu atmosferu straha i progona svih koji drugačije misle“.

Pročitajte još...

„Кao što su nekada Šešelj i Vučić služili Miloševiću kao strašila za pristojan svet i međunarodnu zajednicu, danas takvu ulogu za Vučićeve potrebe ima Miša Vacić… uz podršku policije i organizovanih kriminalnih grupa koje su pod kontrolom režima“, ocenjuje se u saopštenju SSP-a.

Vačićev upad na izložbu je, kako se navodi, „jedna u nizu“ akcija vladajućih partija koje izazivaju uznemirenje javnosti.

„Beograd je uvek bio i ponovo će biti kosmopolitski, evropski grad u kome mora biti mesta za sve ljude koji imaju različita mišljenja, u kome mora biti prostora za najrazličitije kulturne događaje koje ne sme sprečavati i ugrožavati niko, pa ni Vučić i njegovi najamnici“, navodi se u saopštenju SSP-a.

Izložba „Кapija – i kad boli, istina je lijek“, u Centru za kulturnu dekontaminaciju, posvećena je granatiranju Tuzlanske kapije 1995. godine, kada je u napadu Vojske Republike Srpske poginulo više od 70 a ranjeno 240 civila.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare