Mila Popović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

"Savet za borbu protiv korupcije Republike Srbije potvrdio je u izveštaju o projektu žičare na Kalemegdanu činjenice koje Stranka slobode i pravde Beograd već godinama ponavlja. A činjenice govore da su prekršena brojna pravila i nekoliko zakona", izjavila je Mila Popović, predsednica GO SSP Beograd.

Kako je saopšteno iz SSP-a, Popović je najavila da će odbornici SSP Beograd i odborničke grupe „Ujedinjeni – SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA“ podneti predlog odluke za stavljanje van snage Plana detaljne regulacije za gondolu na Kalemegdanu, kao i formiranje privremenog skupštinskog radnog tela kako bi se utvrdile sve činjenice i pokrenuli postupci protiv odgovornih, prenosi N1. 

Istakla je, međutim, kako ništa od toga ne može da vrati već napravljenu štetu.

„Neki novi klinci zbog nepotrebnog projekta koji uništava kulturno-istorijsko nasleđe, neće imati priliku da, poput nas, svoje uspomene stvaraju oko čuvenog stabla na Kalemegdanu koje nam čuva leđa na brojnim fotografijama u porodičnim albumima. Tu našu uspomenu su isekli i ne mogu više da je vrate, ali je neophodno da odrede način na koji će u budžet Beograda i Srbije vratiti ukupno 626 miliona dinara naših para za žičaru koja se nikada, nikada neće izgraditi“, navela je.

„To što još uvek aktuelni gradonačelnik priča kako je izgradnja gondole, ako je sudovi dozvole, politička odluka samo je još jedan dokaz da SNS gradsku vlast nikada nisu interesovali interesi Beograđana i mišljenje struke“, tvrdi Popović i dodaje da ovakve izjave Šapića potvrđuju da oni koji danas vode Beograd misle da je to njihov partijski plen i da je njihova politička odluka iznad zakona.

Bonus video: Rebalansiran budžet grada Beograda: Opozicija se pita gde idu pare Beograđana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar