Foto: SSP/Jovan Marković

Predsedništvo Stranke slobode i pravde (SSP) zatražilo je danas od direktora i glavnog i odgovornog urednika RTS-a Dragana Bujoševića i Nenada Lj. Stefanovića da se u centralnom dnevniku Javnog servisa,građanima Srbije predstavi kompletan izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji koji je usvojen prethodnog dana.

„Kršeći zakon o javnim servisima, Bujošević i Stefanović su od građana Srbije sakrili da Evropski parlament zahteva da se razreše afere trgovine oružjem u Krušiku, proizvodnje droge u Jovanjici, rušenja celog gradskog kvarta u Savamali zbog Vučićevog Beograda na vodi i kupovine medija za potrebe režima državnim novcem Telekoma. Javni servis ima zakonsku obavezu da informiše građane Srbije da bez rešavanja ovih afera i bez vladavine prava nema ništa od evropskog puta Srbije“, navode iz SSP.

Pročitajte još...

Oni poručuju da Javni servis ima obavezu i da upozna građane da je Evropski parlament zgrožen terorisanjem istraživačkih novinara KRIK-a koji su i pored pretnji i pritisaka od strane funkcionera Srpske napredne stranke, dali veliki doprinos da se ove afere obelodane.

„I na kraju, Bujošević i Stefanović imaju obavezu da informišu javnost da Evropski parlament zahteva od srpskih vlasti da prekinu progon aktivista nevladine organizacije CRTA koji daju veliki doprinos u nastojanju da Srbija dobije slobodne izbore. Bujošević i Stefanović sakrivanjem ključnih elemenata izveštaja Evropskog parlamenta o Srbiji direktno ugrožavaju evropski put zemlje jer se time jasno pokazuje Briselu da državni vrh Srbije ne zanimaju stavovi institucija Evropske unije“, poručuju iz Stranke slobode i pravde.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar