Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ženska mreža Stranke slobode i pravde (SSP) zahtevala je danas da pomoćnica gradonačelnika Jagodine Marija Jovanović podnese ostavku ili da bude smenjena zbog "primitivnih uvreda" na račun potpredsednice SSP Marinike Tepić i "svih žena u Srbiji".

Jovanović je uporedila Tepić s prostitutkom, parafrazirajući izjavu funkcionerke SSP da žene u javnoj upravi Jagodine dobijaju posao tako što moraju da pristanu na „druženje“.

Pročitajte još...

„Nije ona jedina koja učestvuje u organizovanoj hajci koju predvode režimski tabloidi, samo zato što je potpredsednica SSP rekla da će se baviti problemom seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja žena u Jogodini“, navodi se u saopštenju.

Ocenjeno je da da su ti „napadi pravo lice režima“ i da se sprovode kako bi se žrtve seksualnog nasilja dodatno zastrašile i da bi se zaštitili „lokalni moćnici, koji svoj položaj i moć zloupotrebljavaju da zlostavljaju naše majke sestre i ćerke“.

„Srbija će biti uređena zemlja kada sistem prekine da zajedno sa pojedinim medijima štiti nasilnike i dovodi u pitanje svedočanstva žrtava. SSP garantuje da će žene nakon što smenimo ovaj režim imati bezuslovnu podršku države u borbi protiv seksualnog uznemiravana i zlostavljanja“, naglasila je SSP.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare