Foto: SSP/Jovan Marković

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je večeras da je jedan od svedoka, koji je u slučaju "Palma" očevidac podvođenja devojčica, devojaka i žena u Jagodini, izložen svakodnevnim pritiscima i pretnjama.

Najtežu od njih prijavio je Policijskoj stanici Voždovac u Beogradu pre četiri dana, u subotu 24. aprila, u 15:40,  kada je primetio automobil koji ga je pratio, registarskih tablica koje je naveo policiji, u kome su bila dvojica mlađih muškaraca, čiji je opis takođe izneo policiji, a koji su mu se, osim praćenja, „zaletali u automobil i neovlašćeno snimali, o čemu takođe postoje svedoci“, navodi SSP u saopštenju.

Kako navode iz SSP  „ova prijava ni do danas nije stigla u nadležno Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu iako je u službenom iskazu naznačena hitnost postupanja i navedene su sve okolnosti zbog kojih je ovaj svedok u izuzetno delikatnoj i osetljivoj situaciji“.

„Imajući u vidu da Dragan Marković Palma već danima pokušava da otkrije identitete svedoka u javnosti i time ih direktno zastraši, nereagovanje tužilaštva za ovog svedoka predstavlja dodatni pritisak, zbog čega je ovaj svedok izuzetno zabrinut za svoju i bezbednost svoje porodice, a naročito svog maloletnog deteta“, navode u SSP-u.

Ta stranka ističe da je, uprkos tome, taj svedok spreman da se odmah odazove pozivu policije i da iznese sva svoja saznanja.