SSP Topola
Foto: SSP/Promo

"Pad SNS vlasti u Topoli je dobra vest i dobar znak, jer pokazuje da je snaga te stranke u zemlji sve manja, ali nije dobro što se na vlast vraća čovek koji je od 2000. godine promenio više opcija i političkih partnera u cilju opstanka na vlasti", navodi se u saopštenju odbora Stranke slobode i poravde iz Topole.

Reagujući na promenu vlasti, ta stranka je istakla da će se zalagati da se u Topoli prekine praksa ‘’vladavine jednog čoveka’’ i da je vreme da u toj opštini zavladaju demokratija i parlamentarizam.

Najnovija politička dešavanja i promenu vlasti u šumadijskoj opštini Topola, lokalni odbor Stranke slobode i pravde (SSP) okarakterisao je kao „velike apetite“ političkih igrača, koji se bore za „sitnosopstveničke interese“. U toj stranci navode da je došlo do apsurda u kome je dojučerašnji predsednik iz redova SNS-a, odlučio da se prikloni novoj većini.

„U Topoli je pala SNS vlast, to je dobra vest i dobar znak. Vesnik budućih promena koje su na samo korak od nas. Ipak, apsurd je što se predsednik opštine Igor Petrović, koji je izabran od strane SNS većine, priklonio nekadašnjem predsedniku Draganu Jovanoviću, koji je na izborima učestvovao kao kandidat stranke Bolja Srbija. Tako se aktuelni predsednik opštine našao u situaciji da sada uživa podršku ljudi koji ga nisu birali, odnosno onih, protiv kojih se na izborima borio“ stoji u saopštenju SSP-a.

U toj stranci ističu da su politički akteri aktuelnih dešavanja u Topoli do te mere nepredvidivi u svojim postupcima i podsećaju da je Petrović (SNS) pre samo mesec dana podneo prijavu „protiv organizovane kriminalne grupe Dragana Jovanovića“. SSP navodi da u iznenadnim promenama u ponašanju i stavovima lokalnih političara ne vidi ništa drugo, do želje za opstankom na vlasti i moći koju im pruža ta vlast.

„Snaga Srpske napredne stranke u zemlji je sve manja, uprkos svim polugama moći kojima raspolažu. To svako ko ide po terenu vidi i zna. Ovim čudnim spletom okolnosti Topola više nije pod direktnom SNS kontrolom i to je dobro. Ono što nije dobro jeste to što Topolom ponovo upravlja čovek koji je od 2000. godine promenio više opcija i političkih partnera, sve u cilju održanja na vlasti. Na lokalu kobajagi opozicija, a kandidat za poslanika na listi SNS u dva izborna ciklusa“ saopštio je SSP.

Dodaju i da je narodu dosta „kvazi domaćina i ober knezova“, kojima su vlast i moć jedini cilj. U saopštenju zaključuju da će se zalagati da Topola postane sredina u kojoj vladaju demokratija i parlamentarizam, uz ocenu da je vreme da se građani Topole izdignu iznad „palanačkog duha i uverenja da je jedan čovek sve i svja“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar