Dragan Đilas Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsedništvo Stranke slobode i pravde (SSP) najoštrije je osudilo govor mržnje premijerke Ane Brnabić povodom Platforme za pregovore koju je predstavila opozicija, koja predstavlja poslednji pokušaj da se na miran i civilizovan način izađe iz teške političke krize, za koju isključivu odgovornost snose Aleksandar Vučić i njegovi jurišnici.

Današnje uvrede premijerke i njena nedvosmislena poruka da vlast neće pristati na sporazum o slobodnim izborima, zapravo je prst u oko demokratskoj javnosti, ali i Evropskom parlamentu kao pokrovitelju predstojećeg dijaloga o izbornim uslovima u Srbiji, saopštila je SSP.

Kako se ističe, Brnabić je današnjom izjavom već potvrdila da se vlast sprema da produbi krizu koja može imati nesagledive posledice, uključujući i bes građana na ulicama, koji niko neće moći da kontroliše.

Predsedništvo SSP poručuje premijerki da narod neće dozvoliti da Srbija ostane jedina crna tačka u Evropi u kojoj nema slobodnih izbora, slobode govora i normalnog političkog života, dok vlast svakodnevno teroriše sve koji drugačije misle.

Lična frustracija premijerke Brnabić zbog obelodanjenih sumnjivih milionskih poslova između njene Vlade i državnih preduzeća i firme njenog brata ne sme biti razlog da građane Srbije svojim lažima i nepromišljenim izjavama gura u sukobe, poručili su iz SSP.

Građani Srbije su više nego svesni da je stepen korupcije i kriminala danas veći nego bilo kada u našoj istoriji, što potvrđuju i svi izvestaji koji stižu iz Evrope, a mi premijerki obećavamo da će nakon promene vlasti ona i njen brat imati pravično suđenje pred nadležnim i nezavisnim pravosuđem, kao i svaki drugi građanin Srbije, navodi se u saopštenju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar