sbb telekom
Foto: Promo

Skupština Stranke slobode i pravde (SSP) će danas, u Kombank areni, razmatrati "Plan za promenu režima i prve poteze nove vlasti", navodi se u saopštenju SPP.

U planu je ocenjeno da je bojkot izbora doveo do „potpune delegitimizacije vlasti“, kao i da je Evropska unija prihvatila stav da je Srbija „zarobljena država u kojoj nema demokratije i minimalnih uslova za normalan politički život“.

„Planom se predviđa istinski dijalog vlasti i opozicije uz posredovanje i garancije EU. To će dovesti do sporazuma sličnih onima koji su u Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji omogućili fer izbore i uslove za mirne promene vlasti. Plan podrazumeva i izgradnju čelične infrastrukture stranke koja će voditi pobedničku izbornu kampanju“, navode u SSP.

Stranka najavljuje da će u tu svrhu, za sva biračka mesta, za predstojeće izbore biti pripremljeno 20.000 kontrolora.

„Prvi potezi nove vlasti baziraće se na suštinskoj i radikalnoj promeni političko-ekonomskog sistema koji je Srbiju bacio na margine uređene Evrope. Građanima se mora vratiti osećaj postojanja pravde, a za to je uslov beskompromisni obračun sa korupcijom i organizovanim kriminalom“, dodaje se u saopštenju.

Skupština SSP, zakazana za 11 časova u Kombank dvorani, izabraće generalnog sekretara, političkog direktora i izvršnog sekretara Političkog saveta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar