Foto: N1

Kruševački odbori opozicionih Stranke slobode i pravde (SSP), Narodne stranke (NS) i Demokratske stranke (DS) saopštili su da će ubuduće zajednički nastupati u organizovanju različitih političkih aktivnosti.

„Odlučili smo da nastupamo zajedno u sprovođenju akcija. O tome ne postoji pisani ugovor, već imamo usmeni dogovor da ćemo od sada nadalje nastupati zajedno jer smo tako jači, jer živimo u Kruševcu koji je ostrašćen grad, Batin grad, gde je ovako nešto potrebno“, rekla je novinarima predsednica kruševačkog Odbora SSP Katarina Panić.

Predstavnici tri opozicione stranke su konferenciju za novinare održali ispred Gradske uprave Kruševac kojoj su, kako su objasnili, prethodno predali zahtev o dostupnosti informacija od javnog značaja sa pitanjima koja se odnose na to kada su zahteve za akciju postavljanja štandova na Trgu glumaca, koja je održana 30. oktobra, podnele Srpska napredna stranka (SNS) i Srpska radikalna stranka (SRS).

Za taj dan su, kako je podsetio predsednik kruševačkog odbora Narodne stranke Dejan Stevanović, na Trgu glumaca odobrenje za postavljanje štandova imale tri opozicione stranke, ali su se u isto vreme sa štandovima pojavili predstavnici SNS i SRS.

Rekao je da sumnja da je tu učinjeno namerno, kako bi se izazvao sukob i diskreditovala ta akcija, koja je označila početak zajedničkih aktivnosti kruševačke opozicije te da je reč o „pokušaju zastrašivanja opozicije u Kruševcu“.

„Mi smo zahtev za postavljanje štanda podneli na vreme, rešenje smo dobili u četvrtak uveče, kada nam je usmeno rečeno da na tom prostoru u to vreme neće biti drugih političkih partija. Međutim, pojavilo se šest štandova SNS i štand SRS, bilo je stotinak članova SNS i dvadeset do trideset članova opozicije. Nadamo se da ubuduće, kada budemo zakazivali naše štandove, neće u isto vreme na istom mestu da se pojavljuju druge stranke“, rekao je Stevanović.

BONUS VIDEO Šta je vlast prihvatila, a opozicija odbacila

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar