160 godina SNP
Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Novom Sadu sumnja da se značajne sume novca građana Vojvodine troše na honorare i plate savetnika Igora Mirovića, predsednika vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, bez ikakve transparentnosti i opravdanosti.

Informacija o tome ko su savetnici i u kojim oblastima savetuju predsednika Pokrajinske vlade – ne postoji na zvaničnom sajtu Pokrajinske vlade“, piše u saopštenju SSP i zatim se obrazlaže:

„Građani imaju pravo da to znaju, a Predsednik Pokrajinske Vlade je dužan da im obezbedi informacije o tome čije savete prima i koliko građani plaćaju za tu vrstu usluga. Zbog ovakve sumnje, podneli smo zahtev za pristup informacijama od javnog značaja Pokrajinskoj vladi i Igoru Miroviću, sa namerom da se spisak svih savetnika, njihova zaduženja i primanja objave na zvaničnom sajtu Autonomne Pokrajine Vojvodine“, piše u saopštenju.

„Za vreme naprednjačke vlasti u Novom Sadu i Vojvodini svedoci smo da raznorazni, nekvalifikovani kadrovi (po sistemu “bratija i partija”) bivaju postavljani na odgovorna mesta, te da svojim nestručnim radom dodatno urušavaju ionako loše stanje pokrajinskih institucija.Činjenica da se imena i zaduženja ovih savetnika kriju, dodatno budi sumnju u njihovu kompetentnost za obavljanje ovih važnih funkcija. Građani imaju pravo da znaju“, zaključuju u saopštenju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar