Nis Ekoloski protest sendvic
Sendvič na Ekološkom protestu u Nišu Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Prekršajni sud u Nišu stavio je van snage prekršajni nalog kojim je policija iz tog grada kaznila predsednicu SSP Jelenu Milošević za kretanje na kolovozu tokom ekološkog protesta u decembru u Nišu. Istovremeno je odbačen njen zahtev za odlučivanje po pitanju, sada ukinog prekršajnog naloga, zato što niška Policijska uprava nije dopunila prekršajni nalog kojim tereti Miloševićevu.

„Ovim je policija iz Niša priznala da nema zakonite dokaze, kao što smo već upozoravali i da su izdavali prekršajne naloge isključivo u cilju zastrašivanja učesnika ekoloških protesta. Ovo je jako važno zbog svih onih koji su ovakve iste naloge dobili, da znaju da ne treba da se boje da iskazu svoj stav“, prokomentarisala je Miloševićeva za N1.

U obrazloženju, niški Prekršajni sud navodi da je nalogodavcu, policiji, naložio da isti uredi tako što će navesti da li je okrivljena postupila suprotno odredbi čl.93, st.1 ZOBS na putevima ili suprotno odredbi u članu 93, stavu 5 istog zakona, „imajući u vidu da se okrivljenoj stavlja na teret da je postupila suprotno dvema odredbama, a radi se od dva razlicita prekršaja“.

„Takođe, izdavaocu naloga je naloženo da opiše konkretnu radnju prekršaja, koju okrivljenoj stavlja na teret, odn. na koji način je okrivljena svojim postupanjem učinila prekršaj iz čl. 333, st.1.51 ZOBS“, navodi se u obrazloženju dostavljenom liderki SSP iz Niša.

Sud je tražio od policije da dostavi dokaze ili da predloži izvođenje dokaza, a policija nije postupila po nalogu suda u ostavljenom rolu, te je prekršajni nalog stavljen van snage.

BONUS VIDEO: Ekološki aktivisti preuzeli dokumenta Rio Tinta u zgradi Vlade Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar