Stranka slobode i pravde konferencija
Marinika Tepić, Dragan Đilas i Borko Stefanović, konferencija za novinare Stranka slobode i pravde Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko, je tokom boravka u Davosu izjavio da "se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora“, poredeći borbu Ukrajinaca protiv Rusije koja ih je napala, sa borbom Albanaca koji su po njegovim rečima nekada bili okupirani od Srbije, naveli su iz Stranke slobode i pravde.

Stranka slobode i pravde najoštrije osuđuje izjavu gradonačelnika Kijeva koja prekraja istorijske i političke činjenice o Kosovu i Metohiji i srpskom narodu.
„Nije Srbija mogla da napadne ni okupira samu sebe, već je bila napadnuta od NATO pakta bez odluke Saveta bezbednosti UN. Taj presedan danas koristi Rusija kada napada Ukrajinu. Na to što su mnoge zemlje priznale nezavisnost Kosova se poziva ruski vrh kada govori o pravu delova teritorija Ukrajine da se odvoje i pripoje Rusiji. Građani Srbije su bili žrtve, a ne agresori i živeli su mesecima pod bombama kao što danas žive građani Ukrajine. Ogroman broj Srba je napustio Kosovo i Metohiju, baš kao što su milioni napustili Ukrajinu“, kažu ispred SSP.
Iz Stranke slobode i pravde zaključuju da gradonačelnik Kijeva ne barata dobro činjenicama.
„Izgleda da ništa od ovih činjenica gradonačelniku Kijeva, koji se šeta po Davosu dok građani njegove zemlje ginu, nije poznato. Kao što mu nije poznat ni zvaničan stav njegove države Ukrajine, koja je među prvima osudila bombardovanje Srbije i koja ni danas nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu“.
BONUS VIDEO: GOST Dragan Đilas PREDSEDNIK SSP 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar