Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Funkcioner beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Marko Dimić izjavio je danas da je potrebno odmah primeniti projekat iz arhive gradske skupštine, jer metro nije Vesićev pokretni kamper, koji ide kuda Šapić i Vesić hoće, već ozbiljan projekat koji izvode stručnjaci, saopšteno je iz te stranke.

„Da su metro projektovali političari, a ne stručnjaci, kao što smo govorili, potvrdio je Vučić kada je zahtevo da metro ipak prođe pored Prokopa“, rekao je Dimić i dodao da je nesporno da metro mora da prolazi pored Prokopa, ali da je to vrh ledenog brega i samo jedno od mnogih mesta koje taj „štetan metro zaobilazi“.

Prema njegovim rečima, metro koji ne spaja ljude i koji košta više od šest milijardi evra nije metro, nego poniženje Beograđana.

„Takav projekat metroa je, između ostalih, 2012. godine pripremio profesor Vukan Vučić sa Pensilvanija univerziteta, jedan od najvećih svetskih stručnjaka za metro sisteme“, naveo je Dimić, naglasivši da su za taj projekat 2012. godine glasali i vlast i opozicija.

BONUS VIDEO: Metro patrola Kako teku radovi 3 meseca od početka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar