Foto:N1/Vesna Lalić

Stranka Slobode i pravde (SSP) osudila je večeras kao "najsramniju stranicu beščašća i sunovrata" optužbe medijskog stručnjaka Nebojše Krstića na račun osnivača Fondacije Tijana Jurić Igora Jurića i anesteziologa Radeta Panića objajvljene na Tviteru.

„Šokantan i ničim izazvan napad Vučićevog medijskog savetnika Nebojše Krstića koji je optužio Igora Jurića da se ne bori protiv pedofila, a otac je devojčice koja je izgubila život kao žrtva pedofila i osvedočeni borac za zaštitu prava dece, predstavlja najsramniju stranicu beščašća i moralnog sunovrata Vučićevog režima koji je potpuno izgubio kompas“, ocenila je u saopštenju ta stranka.

„Panić je borac protiv korone k’o što je Jurić protiv pedofila“, objavio je ranije danas Krstić na svom Tviter nalogu.

Jurić je uzvratio porukom „Kao što se ti i tvoj šef @avucic recimo borite ‘Za našu decu’ sa Kosova“, ilustrujući svoj tvit fotografijom mape Srbije za sloganima SNS „Za našu decu“ uz gradove u centralnom delu zemlje, ali ne i na Kosovu.

Reagujući povodom Krstićevog tvita, SSP navodi kako je „u istoj izjavi, Vučićev dežurni podržavalac Nebojša Krstić, najgrublje uvredio i doktora Radeta Panića, predsednika Sindikata lekara i farmaceuta, čoveka koji se u kovid bolnici svakodnevno bori za ljudske živote i to samo zato što doktor Panić ima hrabrosti da u javnosti govori o zdravstvenom sistemu koji je pred potpunim raspadom zbog nestručnosti i bahatosti režima“.

„Nebojša Krstić bi u svakoj civilizovanoj zemlji zbog ovakvih izjava bio zauvek izopšten iz javnog života, a zbog prezira javnosti ne bi smeo od sramote na ulicu da izađe“, ističe u saopštenju SSP.

Stranka slobode i pravde ističe da „neće ni zaboraviti ni oprostiti bestidno ponašanje Vučićevih medijskih jurišnika“.

„Ovakve izjave još jednom pokazuju neophodnost donošenja zakona o lustraciji čije će donošenje biti jedan od prioriteta demokratske vlasti“, poučuje u saopštenju SSP.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar