Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Kragujevački odbor Stranke slobode i pravde (SSP), poziva vršioca dužnosti direktora ‘’Puteva Srbije’’ Zorana Drobnjaka da saopšti ko je odgovoran za obrušavanje deonice auto puta Kragujevac Batočina. U SSP-u smatraju da ‘’posle toliko godina i utrošenih para’’ urušavanje nikako nije smelo da se dogodi i sada traže odgovore ko je kriv i ko će platiti popravku puta.

U SSP-u navode da je na mestu obrušavanja puta primetno da je pomenuta deonica već krpljena, što ukazuje na to da je ‘’problem postojao i ranije’’.

‘’Tražimo da se ispitaju i ostale kritične tačke, kako ne bi došlo do novog urušavanja i ne daj bože tragedije. Samo pukom srećom izbegnuta je nesreća prilikom urušavanja puta’’ saopštili su iz SSP-a.

U toj stranci ističu da im je bezbednost građana na prvom mestu i zbog toga zahtevaju odgovor na pitanje ‘’ko je kriv’’.

‘’Izjavu direktora ’Puteva Srbije’ Zorana Drobnjaka, koji odgovornost prebacuje na izvođače radova od pre 10 i više godina, smatramo krajnje neozbiljnom i neodgovornom. Svaki izvođač je morao da unese u građevinski dnevnik nalaz kvaliteta izvršenih radova, poput vlažnosti i stepena stabilnosti podloge, a te izveštaje su morali da kontrolišu nadzorni organi pre izvođenja glavnih radova. Neozbiljan pristup pri radu, neodgovornost i nemarnost su i doveli do ovoga. Zato tražimo od Drobnjaka da odgovori ko je kriv i iz kojih sredstava će biti plaćena popravka deonice puta’’, navodi se u saopštenju SSP-a.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar