Blokada Užice Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Povodom prijava koje su danas stigle na adrese jednog dela učesnika subotnjih protesta u Užicu, saopštenjem za javnost oglasili su se Gradski odbori SSP i DS u tom gradu. Aktuelnost ove pojave danas u Užicu objašnjavaju i na društvenim mrežama na kojima o tome svedoče fotografije prijava.

Uzice prijave za ucesnike protesta

Prijave učesnicima protesta u Užicu Foto:Privatna arhiva“Protestvovalo se i u drugim mestima širom Srbije ali ovakva represija vlasti je retko gde viđena. Na sam dan protesta građani su dizani iz kreveta, u samu zoru i upozoravani, od strane policijskih službenika da na protest ne idu, a pošto taj model zastrašivanja nije uspeo, građani su sada zasuti prekršajnim prijavama, koje su ih samo dodatno razbesnele i ogorčile, kao i čitav grad uostalom, jer se danas samo o tome priča”, navodi se u saopštenju SSP i DS u Užicu.

“U saopštenju se napominje da je subotnji protest bio miran, bez incidenata I da prisustva policije nije bilo.

“Građane je pratila i snimala policija u civilu, ne znamo ni koliko je to zakonito, ali zvaničnih policijskih službenika tokom protesta nije bilo. Građane niko nije legitimisao na licu mesta, niti je bilo ko, ko je dobio danas poštom prijavu, dobio bilo kakvu službenu i overenu prijavu. GrO SSP-a i GrO DS-a Užice su ogorčeni ponašanjem vlasti i represijom koja se vrši nad građanima Užica”.

“Pitamo gradonačelnicu Jelenu Raković Radivojević, da li je sramota da prođe gradom, jer joj je stranka u rasulu, a ona lažnu sliku o držanju grada pod kontrolom vrši represijom, kao u Severnoj Koreji i preko leđa građana Užica. U jedno smo sigurni, ovim potezom su samo produbili već postojeći i nepomirljivi jaz između građana i sebe, što će se pokazati i na protestima sada u subotu i na izborima u aprilu, uplašili nisu nikog, jer građani Srbije više nemaju šta da izgube”, navodi se u saopštenju GrO SSP i GrO DS Užice.

BONUS VIDEO: Protest u Užicu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare