Foto: Printscreen/YouTube/Stranka slobode i pravde

Na današnjoj Javnoj raspravi o metrou mogli smo da se uverimo da je aktuelna Gradska vlast spremna da po svaku cenu izgradi metro prema potrebama političara i ličnih investitora, a ne prema potrebama građana, rekla je Mila Popović, predsednica GrO Beograd Stranke slobode i pravde.

U saopštenju se navodi da je Vesić na građane poslao policiju i privatno obezbeđenje samo da bi sprečio Beograđane da kažu da metro nije po njihovoj meri.

„Zašto su Novobeograđani kažnjeni pa su ostali bez metroa, zašto su građani Petlovog i Labudvog brda kažnjeni, pa su i oni ostavljeni bez metroa? Jesu li oni građani drugog reda? – pitala je Mila Popović, predsednica Gro Beograd Stranke slobode i pravde.
Vesić je ogradio javnu instituciju, zatvorio otvorenu sednicu i platio privatno obezbeđenje našim parama“, kaže Popović.

Navodi da su oni došli u svojstvu „pre svega građana koji su spremni da brane interese svojih komšija i da podsetimo Gradsku vlast da centar Beograda nije u Beogradu na vodi, već na Trgu republike“.

„Novi plan izgradnje metroa ostaviće više od 200.000 ljudi bez veze sa ovom brzom saobraćajnicom. A zaobići će i Klinički centar, Vukov spomenik, Prokop i novu autobusku stanicu. U saradnji sa stručnjacima podneli smo preko 40 primedbi na račun novog projekta metroa, koji je više nego očigledno projektovan po zadatku gradskih čelnika. Nećemo dozvoliti da metro bude plaćen po skoro tri puta većoj ceni od one koju smo imali prema projektu iz 2012. i to za metro koji neće povezivati sve delove grada i koji će prolaziti kroz Makiš, narušavajući snabdevanje vodom velikog broja Beograđana“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar