Foto: SSP/Jovan Marković

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) saopštio je da "najoštrije osuđuje napad na novosadskog novinara i radijskog voditelja Daška Milinovića, koji se dogodio jutros dok je odlazio na posao", kao i da to predstavlja "poznati rukopis pretnji i zastrašivanja slobodnih medija".

SSP ja danas ukazala da „neprekidno upozorava na govor mržnje koji širi Srpska napredna stranka i koji se u najgoroj formi fizičkih napada preselio sa ekrana i govornica na ulice“.

„Posle višegodišnje vladavine Aleksandra Vučića, prvo kao ministra informisanja kada je ubijen Slavko Ćuruvija, a kasnije kao premijera i predsednika, sve ćešće se događaju napadi na novinare poput paljenja kuće Milana Jovanovića. Srbija je pod vlašću Aleksandra Vučića postala država u kojoj je opasno biti novinar“, navodi se u saopštenju.

Novosadski odbor SSP upozorava da „sve češći govor mržnje, širenje lažnih vesti, gušenje slobode izražavanja, često i fizičko nasilje nad novinarima, jednog trenutka može rezultirati fatalnim ishodom ukoliko se krivci za sve napade na novinare što pre ne pronađu i adekvatno ne kazne“.

Novinara Daška Milinovića, voditelja jutranjeg programa „Alarm s Daškom i Mlađom“ su, na putu za posao, dva za sada nepoznata napadača prvo dva puta poprskala suzavcem, a potom i napala metalnom šipkom tako da je završio u Urgentnom centru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar