Foto: Promo

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da "Galens" grupacija iz Novog Sada finansirala plan detaljne regulacije na području gradskih opština Vračar i Voždovac u Beogradu.

„Posle novosadske verzije Beograda na vodi, sada ‘Galens’ grupacija iz Novog Sada, koja se dovodi u blisku vezu sa (srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom) Dodikom i trenutnom vlašću, ima nameru da gradi višespratnice i u Beogradu, na Vračaru. Naime, ista grupacija je finansirala plan detaljne regulacije na području Vračara i Voždovca. Tim planom je predviđeno umesto oko 9.000 metara kvadratnih, sagradi ukupno 18.785 metara kvadratnih prostora“, naveli su iz beogradskog odbora SSP.

Kako su dodali, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić planira da nastavi sa planom za blok oko Ulice Svetog Save, iako je u septembru 2021. godine taj plan stopiran.

„Deo prostora koji ovaj plan reguliše uživa status prethodno zaštićene celine Istočnog Vračara, pa je verovatno ideja da se plan što pre sprovede, pre nego što dođe do zaštite i ovog dela Vračara. Planom je planirano uvećanje broja stanova sa 541 na 643“, naveli su iz SSP.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare