Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas izjavu gradskog sekretara za obrazovanje Slavka Gaka, da bi uskoro mogle da budu ukinute liste čekanja za vrtiće u Beogradu, kao "obmanu roditelja" i dodala da on "rešenje za taj problem nema".

„Podsetimo se da je 2018. godine rekao da bi lista čekanja u Beogradu trebala da bude ukinuta, a gle čuda u 2019. godine Slavko Gak je izjavio ‘očekujem da Beograd konačno ukine liste čekanja’. Vrhunac bezobrazluka u 2021. godini, Slavko Gak opet obećava istu stvar, ali on rešenja nema“, navela je u saopštenju predsednica SSP Zvezdara Tijana Šerbula.

Ona je istakla da „kada su došli na vlast (Srpska napredna stranka) takve liste nisu postojale“ i ocenila da se taj problem može rešiti samo izgradnjom novih vrtića.

Gak je, ranije danas za TV Kopernikus, naveo da ove godine ima oko šest odsto manje zahteva za vrtiće u odnosu na prošlu godinu i da sa oko 1.250 slobodnih mesta više na konkursu, to daje realne osnove za prognozu da je Beograd „na korak do ukidanja liste čekanja“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar