Zorana Mihajlovic
Zorana Mihajlović Foto:FoNet/MRE

Povodom najavljenog dolaska potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihaijlovič u Užice, kako bi u petak u popodnevnim satima, od 14 do 17h, razgovarala sa građanima, Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke iz ovog grada, izdali su zajedničko saopštenje kojim pozivaju građane na bojkot.

U saopštenju se kaže da je najavljeni prijem režiran od strane Srpske napredne stranke, lokalne samouprave Grada Užica i Zorana Mihajlović kao predstava tokom koje će građani imati priliku da potpredsednici Vlade i njenim saradnicima iznesu probleme, postave pitanja i daju sugestije.

„Pravi cilj ove farse je pokušaj, u suštini autokratske i diktatorske vlasti, da se predstavi u lažnom svetlu transparentnosti i otvorenosti prema građanima, što je više pokušaj mazanja očiju EU, dok se sve bitne odluke i dalje donose iza zatvorenih vrata”, navodi se u sopštenju.

“Zašto ministarka danas nije u Loznici koja vri u protestu protiv Rio Tinta, a što je njena nadležnost? Zašto građani svoje probleme vezane za MHE moraju da rešavaju na ulici, što je isto njena nadležnost? Zašto građani plaćaju enormne račune za struju kroz stavke koje su nezakonite i čista su pljačka potrošača, što je isto njena nadležnost? Niz katastrofalnih propusta nastavite sami”, upitali su SSP i DS.

Dodaju da sa njima nema razgovora, posebno u sali ispunjenoj SNS članovima, aktivistima, njihovim plaćenim NVO i „naručenim pitanjima tipa Goce Uzelac”.

Upitali su i zašto ministarka nije u otvorenom razgovoru sa građanima na ulici, kao Marinika Tepić, „već u kontrolisanoj i zatvorenoj sredini, u kojoj je sve unapred režirano, kao u svim diktatorkim režimima, koji se plaše slobodnog kontakta sa građanima“.

„Ovom prilikom postavljamo i pitanje Zorani Mihajlović, ne samo kao ministarki, već kao članici nebrojenih odbora za zaštitu žena protiv nasilja i rodnu ravnopravnost, kada će dići glas protiv sramne i primitivne kampanje, koja se vodi protiv Marinike Tepić, koja preti da dovede do fizičkog obračuna, iniciranog od strane plaćenika stranke, čija je ona potpredsednica i zaštitno lice”.

Inače, prema najavama Grada Užica, sa ministarkom će biti i njeni najbliži saradnici i predstavnici užičke lokalne samouprave.

Kako saznajemo, plan je da u salu za prijem ulazi jedan po jedan građanin gde će ministarki izlagati problem sa kojim je suočen, imati priliku postavi pitanja i da sugestiju.

Pre Užica ministarka Mihailović, posetu istog tipa imala je prošlog petka u Vranju.

BONUS VIDEO: Atmosfera sa Marakane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare