Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sranka slobode i pravde saopštila je da država treba da plati analize antitela na korona virus za sve građane starije od 50 godina.

Stranka slobode i pravde u saopštenju navodi da je posle mnogih oprečnih i nekonzistentnih izjava, doktor Kon za televiziju K1, 9. 5. 2021. izjavio da:

„Jasno je svima nama koji se bavimo ovim poslom da oni koji nemaju antitela posle dve doze, a prošlo je vreme, treba da prime još neku – ili dozu te iste vakcine, ili da promene vakcinu“, dodavši da:

“Oni koji nemaju antitela posle primljene dve doze vakcine protiv koronavirusa moraće da prime i treću”.

U saopštenju SSP se dalje navodi: „Kao lekari i građani ove zemlje koji su veoma zainteresovani za kontrolisanje i okončanje epidemije kovida u Srbiji, na koje još uvek možda može da se utiče, članovi Zdravstvenog odbora SSP od objavljivanja prvih rezultata o efektima primene vakcine smatraju da je neophodna provera nivoa IgG antitela četiri nedelje nakon primanja dve doze svih tipova vakcine kod svih građana Srbije, a naročito starijih od 50 godina, koji nisu ranije preležali COVID 19“.

Navodi se da bi, kako kažu, ova analiza smanjila preterano opuštanje jednog broja vakcinisanih građana, povećala poštovanje zaštitnih mera i dala parametre za kasnije donošenje zaključaka o efikasnosti vakcina kod naše populacije. Stranka slobode i pravde zahteva da troškove ove analize za starije od 50 godina plati Republika Srbija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar