Zoran Radojičić Foto:Božana Pavlica/FoNet

"Šokirani smo činjenicom da gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, nije upoznat sa iznosom budžeta grada. Naime, Radojičić je gostujući u jutarnjem programu "TV Pink" izneo netačan podatak o gradskom budžetu uvećavajući ga za enormnih 700 miliona evra. Da stvar bude gora, u javnosti je upravo aktuelna debata o budžetu, pa činjenica da gradonačelnik ne zna koliki je budžet grada kojim upravlja, ostavlja utisak opšteg nemara i nesposobnosti", navode iz Inicijative Ne davimo Beograd.

Kako ističu iz Inicijative po „gradonačelnikovim“ rečima planirani budžet grada je oko milijardu i šesto miliona evra (1.64 miliardi evra), iako je u predloženom budžetu taj iznos oko 960 miliona evra i iznosti 113.578.632.753 dinara, što se lako može proveriti.

„Ovim je ‘gradonačelnik’ Beograda Zoran Radojičić još jednom pokazao da ga rukovođenje gradom i briga o sugrađanima ni najmanje ne zanima, da je moć u rukama njegovog zamenika Gorana Vesića, te da je njegova jedina uloga da bude ikebana za naprednjačko čerupanje i uništavanje grada“, kažu iz Ne davimo Beograd.

Oni dodaju da je ovo samo jedna od kontroverzi oko beogradskog budžeta, obzirom da je gradska vlast nedavno, zloupotrebom računa za Infostan, pozvala građane da učestvuju u javnoj raspravi o budžetu koja je zapravo fingirana politička promocija, o čemu je Ne davimo Beograd obavestio javnost.

„Ne davimo Beograd poziva Zorana Radojičića da podnese ostavku i barem se dostojanstveno povuče kako bi izbegao dalje lični moralni i profesionalni pad. Ne davimo Beograd će učiniti sve da u narednom periodu Beograd ponovo postane dobar grad za sve, i sa dužnim poštovanjem će brinuti o našem gradu, našim resursima i našim sugrađanima. Izborićemo se da Beograd postane dobar grad za sve“, zaključuju iz Inicijative.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare