Foto: Printscreen/YouTube/Stranka slobode i pravde

Predsednica beogradskog Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavila je danas da je Beograd zadužen ukupno 1,42 milijarde, a ne 281 milion evra koliko tvrdi zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Prema njenim rečima, dug podrazumeva 281 milion plus 1.140 milijardi koliko se grad obavezao da plaća za spalionicu otpada u narednih 30 godina.

Ona je negirala Vesićevu tvrdnju da je dug Beograda 2013. godine bio 1,2 milijarde evra, rekavši da je Uprava za javni dug zvaničnim dopisom od 23. septembra 2013. godine potvrdila da dug Grada Beograda na dan 31. avgust 2013. iznosi 398,7 miliona evra.

„Ministar finansija (Dušan) Vujović i predsednik Fiskalnog saveta profesor Pavle Petrović su takođe potvrdili da je na kraju 2013. godine dug Beograda bio oko 400 miliona evra i da već godinama obmanjujete javnost pogrešnim računicama“, istakla je Popović saopštenju iz SSP.

Beogradska vlast, kako smatra, osnovni dug smanjuje, jer osam godina nije ništa napravila u Beogradu i zato i ne sme da objavi spisak kapitalnih projekata koje ste završili, jer istih nema.

Popović navodi i da je neodgovornim upravljanjem gradskim finansijama, Beograd toliko srozan da nema novca za gradnju nijednog ozbiljnijeg infrastrukturnog projekta, što se najbolje vidi po činjenici da „Vlada svako malo uplaćuje finansijsku pomoć iz budžetske rezerve, što je ranije bilo nezamislivo“.

„Nije tačno ni da 2013. godine nismo imali nijednog ličnog pratioca i to možete proveriti sa Gradskom upravom, preko koje su bili ugovorno angažovani, za decu osnovno školskog uzrasta na osnovu mišljenja interresorne komisije“, rekla je Popović.

Predsednica gradskog odbora SSP napominje da je 597 dece predškolskog uzrasta bilo uključeno u redovne vaspitne grupe, gde su imali pažnju i dodatnu obrazovnu podršku stalno zaposlenih stručnjaka, a „ne samo osobu koja će ih dovesti i odvesti do predškolske ustanove“.

Ona je naglasila da je posebno neprimereno da se zamenik gradonačelnika uopšte obraća beogradskim penzionerima, kojima je oduzeta 13. penzija, a sad pred izbore pokušava da im osam nesiplaćenih penzija nadomesti jednim besplatnim izletom.

BONUS VIDEO: Pokretna Kancelarija Gorana Vesića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar