Foto:N1

Srpska lista je saopštila da iz opozicije nastavljaju da napadaju predsednika Vučića, a ni reč da kažu protiv Kurtija, ili onih koji su stvorili i snažno podržavaju samoproglašenu nezavisnost Kosova.

Srpska lista kritikovala je deo opozicije, koji je saopštio da je evropski plan za KiM suprotan Ustavu Srbije, prenosi RTS.

Nakon što im je, kako kažu, propala nada da će predsednik Vučić potpisati kapitulaciju i predati Kosovo i Metohiju, sada umesto izvinjenja nastavljaju da napadaju predsednika, a ni reč da kažu protiv Kurtija, ili onih koji su stvorili i snažno podržavaju samoproglašenu nezavisnost Kosova, navodi se u saopštenju.

Naglašavaju da srpski narod na KiM i Srpska lista pružaju punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću da nastavi borbu za formiranje Zajednice srpskih opština u skladu sa dogovorom iz 2013. i 2015. godine.

„Time će Srbi imati krovnu instituciju koja će zaštititi pojedinačna i kolektivna prava srpskog naroda i stvoriti uslove za opstanak, ostanak i povratak srpskog naroda na Kosovo i Metohiju“, poručuje Srpska lista.

Opširnije o reakcijama nakon jučerašnje runde dijaloga Beograda i Prištine čitajte u našem lajv blogu.

***
BONUS VIDEO – Kome (ne)treba kosovsko rešenje?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar