Foto: Nova.rs

I ovog puta ćemo poslušati savet predsednika Vučića i danas šaljemo poruku da smo spremni da učestvujemo na izborima na severu Kosova i Metohije, saopštila je Srpska lista na konferenciji za medije, na kojoj su i ovog puta selektivno pozivani mediji.

Dan nakon što je srpski predsednik uputio molbu Srbima – da se izađe na izbore, što je pre moguće, odnosno da „izađu“ sa inicijativama za što bržom organizacijom izbornog procesa, Srpska lista je ovaj „apel“ poslušala.

Naglašavaju da su sve dosadašnje političke odluke „donosili u koordinaciji sa Beogradom“, prenosi KoSSev.

„Zato tražimo od Prištine da u najkraćem roku raspiše vanredne lokalne izbore za gradonačelnike i odbornike u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije“, naveo je predsednik Srpske liste, Goran Rakić.

Foto: FoNet/Milica Vučković

Lopta je sada u dvorištu Prištine, kaže.

Nazvavši trenutne albanske gradonačelnike „nelegalnim i nelegitimnim“, kaže da je njihova jedina svrha „maltretiranje naših građana“.

„Potrebno je da ovi lažni, nelegalni i nelegitimni gradonačelnici i odbornici koji već mesecima maltretiraju naše građane hitno podnesu ostavke i odu, da izađu iz naših zgrada, jer oni nisu predstavnici našeg naroda“, dodaje.

Novembarsko napuštanje kosovskih institucija od strane Srba, obrazložio je kao skretanje pažnje svetske javnosti – „da srpski narod pati“, te da je potrebno formiranje Zajednice srpskih opština.

Građane je pozvao na „jedinstvo i slogu“. Pritisci su na Srbe i Srbiju su „nezapamćeni“, kaže.

Pročitajte još

Optužio je i kosovskog premijera, da pod pojmom borbe protiv kriminala, šalje specijalne jedinice na Sever – „koje pucaju u naš narod“.

„Dakle bez ikakvog dokaza i neosnovano, i dalje se naši sugrađani iz svih četiri opština nalaze u zatvorima pod nemogućim i zastrašujućim uslovima“, tvrdi Rakić.

Uprkos višemesečnoj krizi, Srpska lista u ovom periodu u javnosti nije bila vidljivo aktivna. Posle višemesečne pauze, na prvoj konferenciji za medije, prema dostupnim snimcima, današnju konferenciju pratila su samo dva medija – Kosovo online i TV Most.

BONUS VIDEO Dušan Janjić: Ubistvo Olivera Ivanovića je političko, posle te likvidacije Srpska lista je uspostavila monopol na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare