Ivan Todosijević
Ivan Todosijević Foto: KoSSev

Advokat Nebojša Vlajić, branilac poslanika Srpske liste u skupštini u Prištini Ivana Todosijevića, kaže da još nije dobio presudu Apelacionog suda, kojom je potvrđena kazna zatvora od dve godine protiv Todosijevića zbog izjava o Albancima i Račku.

Vlajić je za Kosovo onlajn rekao da je za presudu saznao iz medija i naveo da će moći da je komentariše tek kad je zvanično primi.

„Tek kad primim presudu mogu da komentarišem. Primiću je verovatno za nekoliko dana. Presuda treba da se prevede na srpski jezik i da se dostavi Todosijeviću i meni“, rekao je Vlajić.

Apelacioni sud Kosova pravosnažno je osudio na dve godine zatvora predsednika opštine Zvečan i poslanika Srpske liste Ivana Todosijevića zbog izjava o Račku, saznaje Tanjug.

POGLEDAJTE JOŠ:

Tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Osnovnog suda u Prištini kojom je Todosijević, koji je u to vreme bio ministar administracije i lokalne samouprave Kosova osuđen zbog navodnog „podsticanja na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju“.

Todosijević je o Račku govorio 2019. godine povodom 20. godišnjice NATO bombardovanja obraćajući se na ceremoniji u Zvečanu, kada je rekao da je povod za NATO agresiju na SR Jugoslaviju bila „takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar