Ukrajina
Ukrajina Foto:EPA-EFE/ARKADY BUDNITSKY

Predsednik Srpske levice Radoslav Milojičić - Kena pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da se "hitno, nedvosmisleno, jasno i otvoreno izjasne o agresivnoj državnoj politici Rusije i krizi u Ukrajini, koja je pretnja miru i stabilnosti".

Milojičić je u otvorenom pismu naveo da „ukoliko se ovog časa nedvosmisleno i jasno ne odredimo i ne podržimo SAD, EU i ceo pravdoljubiv svet, mi priznajemo secesiju i podržavamo proglašenje nezavisnosti Kosova“.

„Zabrinjava kapitulantska politika zvaničnog Beograda koji u opoziciji ima saveznika kada zatvara oči i uši pred nepočinstvima Putina“, naveo Milojičić i dodao da „Srbija svojim nesuprotstavljanjem i nesvrstavanjem uz međunarodnu zajednicu postaje talac mračne politike stvaranja ruskog sveta“.

Milojičić je naveo i da „kukavičko izbegavanje svrstavanja i određivanja stava, pravdanje izbornom kampanjom i veličinom i stepenom našeg uticaja na svetska zbivanja, nas kao zemlju i narod neće poštedeti“.

Bonus video – Kriza u Ukrajini: Aleksandar Vasović, dopisnik Rojtersa

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare