Biljana Srbljanović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Biljana Srbljanović u svojstvenom stilu progovorila je o bivšem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću.

Poznata spisateljica Biljana Srbljanović u emisiji „Crveni karton“ sa Svetislavom Basarom prisetila se momenta kada joj je javljeno da je u zatvoru u Hagu preminuo Slobodan Milošević.

Na konstataciju voditelja da je Milošević završio u zatvoru „kao pas“ Biljana je rekla da smatra da nije loše završio svoj život.

„Umro si u zatvoru jer si se za*bavao sa lekovima. I kockao se, ceo život je bio kockar i drndao je – oću lek – neću lek. Probao je da skreće pažnju na sebe, kao jedna nedovršena ličnost, nezrela i nekompletna. Kada je on umro vraćala sam se iz Kenije u Francusku. Javi mi moja drugarica da je umro, vraćala sam se sa bivšim mužem kolima, on je znao srpski. Ja to izgovorim i kod njega vidim osmeh neki i počnem da plačem“, otkrila je Biljana Srbljanović i dodala:

„Toliko sam se rasplakala tada i rekla sam da li je moguće da je sve ovo bilo zbog toga i na kraju – to. Nema ni kazne, ni završetka suđenja, ni katarze, ni pravde, ni ništa“, rekla je Srbljanovićeva na Kurir televiziji.

Ona je istakla da je Slobodan Milošević gutao više lekova nego što je trebalo.

„Gutao je više rivotrila ili romerona ili čega već nego što je trebalo. I pisao pisma (Sergeju) Lavrovu. Kockar jedan, šibicar sa Zelenog venca što mulja lopticu“, rekla je Biljana Srbljanović.

BONUS VIDEO: BIljana Srbljanović o tome zašto verujemo antivakserima, i kako se nositi sa pretnjama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare