Dramska spisateljica i redovna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti, Biljana Srbljanović, navela je da na skupovima, koje organizuje aktivista “Kreni-promeni”, Savo Manojlović, govore ljudi optuženi za silovanje.

Komentarišući jučerašnji “Utisak nedelje”, Srbljanović se posebno osvrtala na reči Manojlovića.

“Savo smatra da su akademici neprikosnoveni, ja dodajem, naročito onaj što im govori na skupovima, a koji je u Americi otpušten sa fakulteta, zbog pokušaja silovanja, što sve stoji u public records, samo ukucate ime uvaženog”, napisala je Srbljanović.

Pročitajte još...

Ona je prokomentarisala i sudski postupak koji se vodi protiv Manojlovića.

“Kako razumem, Savo je imao suđenje koje je napustio, jer nije bilo moguće da se direktno prenosi video linkom ili tako nešto, jer to inače nije dopušteno”, napisala je Srbljanović. Na kraju “analize” Utiska nedelje, Srbljanović je, pošto je “zaključila da se Savu prekršajno sudi”, napisala da je i njoj više puta suđeno.

“Više puta mi je suđeno prekršajno, između ostalog, jednom što sam se drala na Miru Marković i jednom jer su me Dveri prijavile da kršim javni red i poredak. Sude vam između slučajeva pišanja na trotoaru ili glasne žurke u soliteru. Nije baš Solženjicin narativ. I sada, trenutno mi se sudi, po tužbi Biljane i Miroslava Aleksića, koje sam uvredila svojim javnim govorom o optužnici za užasan zločin seksualnog napastvovanja i silovanja između ostalih i maloletnice. U pitanju je krivica, a ne bezopasni prekšaj”, zaključila je Srbljanović.

BONUS VIDEO Manojlović: Vulin odgovoran za incidente, pozvaću Vučića i Depa kao svedoke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare