Ministar odbrane Nebojša Stefanović jedan je od retkih visokih stranačkih funkcionera, koji danas nije bio na slavi Srpske napredne stranke. Baš kao što ni prošle godine nije bio na proslavi izborne pobede. Tada je njegovo odsustvo predsednik SNS Aleksandar Vučić branio Stefanovićevim obavezama u gradskom štabu, a ovog puta je ministar otišao u posetu Turskoj, gde je položio cveće na mauzolej prvog predsednika ove države Mustafe Kemala Ataturka, a prisustvovaće i vojnoj vežbi.

Srpska napredna stranka danas slavi slavu. Domaćin je potpredsednik Vladimir Orlić, a od jutros se ceo stranački vrh okupljao u prostorijama partije na Novom Beogradu.

Obeležavanju slave prisustvuje i predsednik Srbije i SNS Aleksndar Vučić, ali i premijerka Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministarka kulture Maja Gojković, ministarka Jadranka Joksimović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, novi potpredsednik Aleksandar Šapić i mnogi drugi…

Upadljivo nedostaje ministar vojni.

Baš kao što je nedostajao i na proslavi izborne pobede SNS prošle godine, kada su prilikom njegovog obraćanja medijima iza Aleksandra Vučića bili svi viđeniji članovi Srpske napredne stranke. Osim jednog – Nebojše Stefanovića.

Na pitanje novinara N1 gde je Nebojša Stefanović, Vučić je tada odgovrio da se „niko ne sekira i da je Nebojša u gradskom štabu jer tamo ima neke obaveze“.

Danas je novinarimo stiglo saopštenje u kojem se navodi da je ministar imao obaveze u Turskoj.

U njemu piše da je potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović posetio danas u Ankari mauzolej osnivača i prvog predsednika Turske Mustafe Kemala Ataturka, gde je položio vence i odao počast.

Upisao se i u knjigu utisaka.

„Uz izraze dubokog poštovanja i divljenja za ovog velikog vojnika svog naroda, koji je ostao nepokolebljiv na svom putu reformi zarad stvaranja moderne i progresivne države, uveren sam da će Turska uvek slediti njegova načela razumevanja, trajnog mira i saradnje sa Republikom Srbijom i sa svim drugim državama“, napisao je ministar u Knjizi utisaka muzeja.

BONUS VIDEO: Nebojša Stefanović odgovara na optužbe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare