Foto: Nova.rs

Stranka ZAJEDNO navela je danas da je SNS režim nazivao radnike kragujevačkog FIjata "neradnicima", ali i da su radnici "prošli medijsku golgotu kroz režimske tabloide", koji su pokušali da okrenu javnost protiv njih, ali bez uspeha. ZAJEDNO ističe da su u ovom slučaju pobedili pravda, dostojanstvo i solidarnost.

Dokazali su da, i pored pritisaka, pretnji i ucena, jedino je zajednička borba ta koja je delotvorna, i kada se vodi na jedini način koji ova korumpirana vlast razume – solidarno i na ulici, ističu u ZAJEDNO.

„U njihvoj borbi su ih podržali i ostali radnici u Srbiji, jer konačno sazreva svest da samo zajedno možemo doći do svojih prava i pravde i, naravno, uslova za dostojanstven život za svakog radnika i čoveka. Sada su to bili radnici kragujevačkog „Fijata“, već sutra će biti neko drugi“, poručuje ova politička organizacija.

ZAJEDNO ocenjuje da su radnici kragujevačkog „Fijata“ pokazali kako se zajednički moramo boriti za radnička prava i dostojanstven život.

„Radnici su prvo pokušali da se kroz institucije izbore za svoja prava, da ih predstavnici vlasti čuju i da pronađu rešenje. Međutim, režim ih je šikanirao i ponižavao. Zato su se za svoja prava izborili kroz jedinu „instituciju“ koja danas funkcioniše – Gazelu!

ZAJEDNO navodi da će uvek biti tu i rame uz rame sa svim građanima i radnicima koji trpe nepravdu.

„Radnička prava u Srbiji moraju se poštovati, a svi radnici i radnice moraju da žive dostojanstveno od svog rada“, poručuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO – Izjava radnika Fijata na protestu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare